
مراقب باشیم آبان۹۸ تکرار نشود!
واکنش مشترک روزنامهها به موضوع حذف ارز ترجیحی، هشدار نسبت به قیام و خشم مردم است. روزنامههای هر دو باند حاکم هم متذکر شدهاند که مجلس هم جرأت نکرد ارز را حذف کند و توپ را در زمین دولت انداخت.
«همسویی در کلام، تقابل در رفتار» عنوان مطلب جهان صنعت است که ضمن اشاره به شکاف بین دولت و مجلس، نوشته است «مجلس اگر چه قرار بود همسو و همراه دولت باشد، زیرکی کرده و حاضر به پذیرش مسئولیت حذف ارز ترجیحی نشد. دلیلش روشن بود، حذف ارز ۴۲۰۰تومانی از دارو و گندم … تبعات اقتصاد سیاسی سنگینی داشته و سفره مردم را کوچکتر از اینکه که هست، میکند و این هم به باور کارشناسان، موجب افزایش نارضایتی عمومی است. نیازی به گفتن ندارد که افزایش نارضایتیهای عمومی هم عاقبت خوشی ندارد».
«مراقب باشیم با حذف ارز ۴۲۰۰تومانی، آبان ۹۸ تکرار نشود!» این تیتر مطلبی در ستارهٔ صبح است که بهنقل از یک عضو مجلس ارتجاع تکرار کرده است.
در روزنامههای باند خامنهای هم این هشدارها دیده میشود. مثلا فرهیختگان وابسته به ولایتی بهنقل از یک کارشناس اقتصادی این باند نوشته است: «اگر با تداوم ارز ۴۲۰۰ در سال۱۴۰۱ قرار است ۱۸میلیارد دلار بسوزانیم، باید دید هزینه اقتصادی بیشتر است یا هزینه اجتماعی؟ کدامیک از آقایان برآورد کرد که آبان ۹۸ چقدر سرمایه اجتماعی از دست دادیم؟ به همین دلیل برای اجرای اینکار باید سرمایه اجتماعی را بسنجند که سرمایه اجتماعی کجا آسیب خودش را نشان میدهد. من میگویم این تصمیم، هزینه حکمرانی در جمهوری اسلامی را بالا میبرد».
نظام در وضعیت دو سر باخت!
در روزنامههای هر دو باند حاکم وجوهی از در کرنر قرار گرفتن نظام در جریان مذاکرات وین دیده میشود.
کیهان خامنهای در یادداشت روزش با عنوان «جنگ ترکیبی و کوچه جنتلمنها» ضمن اشاره به اینکه شینده شده برخی مرزسرخ های نظام در قرارداد رعایت نشده خاطرهای از امیر عبداللهیان را نقل کرده در زمان آخوند روحانی پاسدار قاسم سلیمانی به او زنگزده و گفته شنیدهام دارید با آمریکاییها قدم میزنید. کیهان در ادامه به تیم فعلی مذاکرهکننده یادآوری کرده که فشارهای جهانی برای «برجامهای دو و سه برای مهار قدرت نظامی- موشکی و نفوذ منطقهیی (نظام)» ادامه دارد و حرفهای پاسدار سلیمانی را یادآوری کرده که «به دشمن کوچه ندهید» و «برجام قرار بود بهانه را از دست دشمن بگیرد و تحریمها را لغو کند. اما هم بخش مهمی از برنامه هستهیی را به تعطیلی کشاند، هم تحریمها را دوچندان کرد و هم معبری برای فشارهای جدید دشمن گشود».
«وضعیت برجامی ایران، روسیه و چین» عنوان مطلبی در همدلی است که نوشته است برجام برای روسها و چینیها دو سر برد بوده، برای اروپا و آمریکا حالت برد و باخت داشته: «اما این بازی تاکنون برای جمهوری اسلامی همه هم از نظر سیاسی و اقتصادی چیزی نزدیک به یک معامله دوسر باخت بوده که در طی آن با اتلاف منابع ملی، زندگی ملت را تحت تأثیرات شدید خود قرار داده است».