
چرا رییسی برای رفتن به نیویورک اصرار دارد؟
روز چهارشنبه ۲۳ شهریور معاون امور سیاسی دفتر ابراهیم رییسی سفر او به نیویورک به منظور شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، را تأیید کرد! رییس دفتر رییسی هم اعلام کرد که مقدمات حضور رییسی در مجمع عمومی سازمان ملل انجام شده است.
اسماعیلی گفت :آقای رئیسی قصد حضور در مجمع عمومی سازمان ملل را دارد و مقدمات این امر انجام شده است. وی در عین حال به سفر به ازبکستان اشاره کرد و گفت: سفر رئیس جمهور به ازبکستان هم سفر چند وجهی است. هم یک سفر دوجانبه در ازبکستان انجام میشود و هم وزرای همراه وی با همتایان خود در آن کشور دیدار خواهند کرد.
اما مخالفتها با حضور ابراهیم رییسی در مجمع عمومی ملل متحد نیز رو به افزایش است. ایرانیان مخالف حضور رییس جمهور خود خوانده ایران در مجمع عمومی علاوه بر ثبت شکایت علیه وی در یک دادگاه در آمریکا اقدامات متعددی را علیه شرکت ابراهیم رییسی در مجمع عمومی آغاز کردند. تظاهرات گسترده علیه این حضور در اروپا و آمریکا و تا فشار آوردن به جریانهای سیاسی این کشور برای جلوگیری از دادن ویزا به رییسی.
کلودیا تنی: رییسی نباید بیاید!
در راستای همین اقدامات است که می بینیم کلودیا تنی؛ نماینده کنگره آمریکا در توئیتی که روز سهشنبه ۲۲شهریور منتشر کرد با محکوم کردن مذاکرات پیرامون برنامه هستهیی رژیم ایران نوشت: «رژیم ایران به توطئههای خود برای کشتن آمریکاییها در خاک ما ادامه میدهد. در مورد این طرحها بالاترین سطوح رژیم از جمله رئیسجمهور رئیسی تصمیم میگیرند.هیچ ابهامی وجود ندارد که پرزیدنت بایدن بدون شک نباید به رئیسی و جلادان وی ویزای ورود به آمریکا بدهد».
برندگان نوبل: مانع حضور ابراهیم رییسی شوید!
از سوی دیگر در راستای کمپین جهانی علیه حضور رییسی، ۷ تن از برندگان جایزه نوبل که در بین آن اسم پروفسور ماریو بارگاس یوسا نویسنده بزرگ آمریکای لاتین نیز وجود دارد طی نامه ای به
رئیسجمهور ایالات متحده خواهان جلوگیری از سفر ابراهیم رییسی به نیویورک شدند.
این شخصیتهای علمی خطاب به بایدن نوشتند:
ما مطلع شدیم که ابراهیم رئیسی قصد دارد در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر در نیویورک شرکت کند. رئیسی، معاون دادستان تهران در سال۱۳۶۷، عضو هیأت چهار نفره مرگ در تهران بود. این هیأت در تابستان ۱۳۶۷، ۳۰۰۰۰ زندانی سیاسی را پس از دو یا سه دقیقه بازجویی اعدام کرد…
جنایات رئیسی به قتلعام ۱۳۶۷ محدود نمیشود. در جریان قیام آبان ۱۳۹۸ رئیسی بهعنوان رئیس قضاییه، شخصاً بر قتل حداقل ۱۵۰۰ معترض که برای آزادی فریاد میزدند نظارت کرد.
کارنامه او از زمان قرار گرفتن در موضع ریاستجمهوری در اوت ۲۰۲۱، شامل حدود ۶۰۰ اعدام از جمله ۲۲زن و هشت نوجوان است. این رقم دو برابر سال گذشته است.
ما، برندگان جایزه نوبل، به تعداد فزاینده مدافعان حقوقبشر و سازمانهای غیردولتی در سراسر جهان میپیوندیم و خواهان منع ابراهیم رئیسی از حضور در مجمع عمومی سازمان ملل هستیم.
به نظر میرسد برانگیختگی جهانی علیه شرکت رییسی به عنوان نماینده ایران در مجمع عمومی پایان نداشته باشد. در روزهای آینده قطعا این موج فشار سنگینتری را بر خامنهای و رییسی وارد خواهد ساخت. چه بسا رویای رییسی برای نیویورک گردی را به کابوسی بدفرجام مثل حمید نوری تبدیل کند که تاکنون ۱۰۰۰ روز را در سلولهای زندان سوئد خوش گذرانده است.