
خبرگان جانشینی مجتبی خامنه ای را رد نکرد!
مجلس خبرگان رهبری در ایران گزارشهای منتشر شده در مورد جانشینی موروثی مجتبی خامنهای به عنوان ولی فقیه آینده را شبهه پراکنی خواند و مدعی شد که این نهاد شایستهگزینی و انتخاب اصلح را مد نظر دارد.
دهمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری روز سه شنبه ۱۵ شهریور آغاز به کار کرد. در این جلسه و در انشقاقی بزرگ ۳۰ تن از اعضای مجلس خبرگان غایب بودند.
در بیانیه دهمین نشست دوره پنجم مجلس خبرگان که روز چهارشنبه ۱۶ شهریور انتشار یافت، خبرگان از خود به عنوان «معتمدان ملت» نام برد که بر حسب وظیفه ذاتی، قانونی و شرعی خود شبهه پراکنیها را بیمعنا میداند! خبرگان درحالی از خود به عنوان معتمدان به ملت نام برد که اساسا انتخاب اعضای خبرگان با نظر و صلاحدید شخص خامنه ای صورت میگیرد و تنها کسانی میتوانند کاندیدای این کرسی شوند که از قبل توسط خامنه ای تایید شده باشند.
جانشینی موروثی رهبری شایعه یا واقعیت؟
پیشتر از این میرحسین موسوی در مورد جانشینی موروثی خامنهای هشدار داده بود. هشداری که با هجمه متقابل باند مقابل روبرو شد. اما واکنش شتابزده مجلس خبرگان به بحث موروثی شدن ولایت فقیه، بیانگر جدی بودن اصل خبر در داخل حکومت است. اگر به کلمات بیانیه خبرگان توجه کنیم، خبرگان اصل جانشینی مجتبی خامنه ای را رد نکرده است. موروثی بودن آن را شبههافکنی خوانده است و مدعی است که اگر ما مجتبی خامنه ای را به عنوان جانشین علی خامنه ای انتخاب کردیم، بر مبنای شایسته سالاری و انتخاب اصلح بوده است. این در حالی است که بر اساس معیارهای خود حکومت و به خصوص انتخاب ولایت فقیه، فرد باید در بین علما و فقهای عصر خود به اصطلاح سر باشد یعنی دیگران شایستگی او را پذیرفته باشند. این درحالی است که مجتبی خامنه در اصل مجتهد بودنش جای شک و تردید است.
سابقه تراشی برای مجتبی خامنه ای برای جاباز کردن برای رهبری!
میرحسین موسوی با اشاره به احتمال جانشینی مجتبی، فرزند علی خامنهای، پس از مرگ او نوشته بود: «۱۳ سال است که اخبار این توطئه شنیده میشود. اگر به راستی در پی آن نیستند، چرا یک بار چنین نیتی را تکذیب نمیکنند؟»
بنابراین خبرگان در بیانیه روز چهارشنبه خود تلاش برای جانشینی مجتبی خامنهای را رد نکرد و فقط مدعی شد که «سابقه این مجلس وزین حاکی از توجه به شایستهگزینی و انتخاب اصلح بوده است».احمد خاتمی، سخنگوی این مجلس، نیز در گفتوگو با خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره شاخصهای مدنظر مجلس خبرگان برای انتخاب رهبری گفت: «ما درباره شاخصها کار کردیم».او اظهار داشت: «شخص رهبری فرمودند بیایید شاخصهایی که برای رهبری در قانون اساسی نوشته شده، مثلاً تدبیر، فقاهت و امثال این شاخصها را بنویسید و ما هم این شاخصها را در کمیسیون تحقیقات نوشتهایم».
حجتالاسلامی که یک شبه آیت الله شد!
کمتر از یک ماه پس از انتشار اخبار جانشینی مجتبی خامنه ای، خبرگزاری حوزه علمیه قم از مجتبی خامنهای با عنوان «آیتالله» نام برد و نوشت که او قرار است در این حوزه درس «خارج فقه و اصول» را تدریس کند.
در خبر «رسا» همچنین ادعا شده بود که مجتبی خامنهای ۱۳ سال سابقه تدریس در این درس را دارد.مجتبی خامنهای ۵۳ ساله پسر دوم علی خامنهای ولی فقیه ۸۲ ساله است که سالهاست در برخی از محافل سیاسی از او به عنوان جانشین احتمالی پدرش نام برده میشود.
وزارت خزانهداری آمریکا پیشتر در گزارشی اعلام کرده بود که با اینکه مجتبی خامنهای رسماً مقام سیاسی ندارد اما با «نیروی قدس سپاه پاسداران و بسیج همکاری تنگاتنگی دارد» و رهبر جمهوری اسلامی بخشی از مسئولیتهای خود را به او سپرده است.
از طرف دیگر، احمد جنتی، رییس «مجلس خبرگان»، خمینی، را در ردیف پیامبران بنیاسرائیل خواند!
جنتی با اشاره به حدیثی از پیامبر اسلام اعلام کرد که خمینی را میتوان «در ردیف انبیاء بنیاسرائیل» دانست!
او در مراسم حضور اعضای مجلس «خبرگان رهبری» در مقبره خمینی به این حدیث اشاره کرد که در آن گفته شده «علمای اسلام» شأن بالاتری نسبت به پیامبران بنیاسرائیل دارند.